KINDEREN NEMEN TIEN MAAL ZOVEEL STRALING OP VAN MOBIELTJE

KINDEREN ZIJN EXTRA KWETSBAAR

Kinderen zijn gevoeliger voor de effecten van het gebruik van mobiele telefoons vanwege een drietal redenen:

  • Het zenuwstelsel van kinderen is nog in ontwikkeling en daarom vatbaarder voor energie van buitenaf.
  • GSM-straling kan beter doordringen in het hoofd van kinderen vanwege de dunnere huid en schedel.
  • Kinderen hebben te maken met een langere periode van blootstelling doordat zij op jongere leeftijd beginnen met het gebruik van een GSM dan de huidige volwassenen.

(Uit het onderzoek van James C. Lin, University of Illinois, Chicago)

Dat is de reden waarom de Franse regering per 1 januari 2009 de producenten van mobiele telefoons heeft verboden om hun waar te promoten onder de kinderen van twaalf jaar of jonger. De verkoop van mobiele telefoons aan kinderen van zes jaar of jonger wordt helemaal aan banden gelegd.

Het gebruik van een mobiele telefoon wordt dan ook sterk afgeraden voor jongeren onder de 16 jaar.

Bescherm uw kinderen!

De verkoop van gsm's die speciaal werden ontworpen voor kinderen jonger dan 7, is vanaf 1 maart 2014 verboden in Belgie. Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) wil niet wachten tot er uitsluitsel is of intensief mobiel bellen wel of niet kankerverwekkend is.

Kinderen die een mobiele telefoon gebruiken, absorberen daarbij een gevaarlijke hoeveelheid microgolfstraling, die tot tien keer zo hoog is als bij volwassen gebruikers en minstens twee keer zo hoog als de officiële veilige grens. Vergeleken met volwassenen absorberen kinderen twee keer zo veel straling in hun hoofd, drie keer zo veel in de hersenregionen rond de hippocampus en de hypothalamus en tien keer zo veel in het beenmerg.

De onderzoekers die dit hebben ontdekt, zijn verbonden aan de Amerikaanse Environmental Health Trust, een maatschappelijke organisatie die nu de overheid oproept tot een nieuwe standaard voor veilige stralingsdoses. Deze moet dan gebaseerd zijn op lichaamsgrootte en rekening houden met het feit dat ook kinderen mobiele telefoons gebruiken. Volgens de onderzoekers staan kinderen op dit moment bloot aan stralingsdoses die twee keer zo hoog zijn als de veilige bovengrens die de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft gesteld.

Bron: Electromagn Biol Med, 2011; doi: 10.3109/15368378. 2011.622827 via www.medischdossier.org

>> Lees meer over GSM-straling

Bescherm uw kinderen!

Webshop

Share this